<< Terug naar home | Sport

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 23, 2016

Turkse volleybalclub opnieuw wereldkampioen

De Turkse volleybalclub Eczacıbaşı VitrA is opnieuw wereldkampioen geworden tijdens het FIVB Wereldkampioenschap damesvolleybal voor clubs. De Italiaanse tegenstander Pomi Casalmaggiore werd in de finale in de Filipijnse hoofdstad Manilla verslagen met 3-2.

De eerste set werd door het Turkse team binnengehaald met 25-19. De Italiaanse club maakte daar 1-1 van met 25-20. De derde set eindigde in voordeel van de Turkse club (25-19), de vierde set werd gewonnen door de club uit Italië (25-22). Tijdens de finale was de Turkse Eczacıbaşı VitrA te sterk voor Pomi Casalmaggiore (15-11), waar kritische opslagen voor de overwinning hebben gezorgd.

Het is de tweede keer op rij dat de volleybalvrouwen de wereldtitel bemachtigen. Daarmee is de Turkse club de enige die dat twee keer heeft kunnen doen tijdens het toernooi.

De Turkse voetbalbond TFF feliciteerde als een van de eersten de wereldkampioen. “Proficiat. We zijn trots dankzij jullie.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-10-2016

Oct 23, 2016
 • Ozturk

  Motorrijder Kenan Sofuoglu, ons taekwondo team op de WK in Peru, duikster Sahika Ercumen en nu weer de volleybalsters van Eczacibasi… Het is een aanhoudend Turks feest van medailles, wereldrecords en kampioenen waar wij Turken met zijn allen zó trots op zijn.
  Sporcularimizi tebrik ederim, kutlarim!

  Laat nou niemand ons vertellen dat wij het nooit zullen maken in de wereld, integendeel, we zijn te lang onder druk van de westerse wereld onterecht onzichtbaar geweest op het wereldtoneel, maar wij horen toch echt in de top 10 landen van de wereld op alle gebieden.
  Daar weer terug te komen, dát is ons doel, en daar gaan we voor met zijn allen.
  En geen Sobiesiki-betalende macht gaat dat tegen houden.

 • yasar baskale

  olimpische spelen waren geen gore succes. en ons voetbal doet her al jaren niet goed. proficiat ladies

 • Sobieski

  Beste Ozturk, is het dan niet beter dat u zich opnieuw vestigt in Turkije, het land waar uw hart, ziel en loyaliteit ligt? Immers, alsdan komen uw inspaningen louter aan Turkijke ten goede en niet zoals nu, aan het verderfelijke westen. Want, zoals ik het begrijp woont u alhier en financiert u door het betalen van belastingen alhier, de ‘westerse wereld’ die Turkije zolang zou hebben onderdrukt. Of is het dan toch die uitkering die u hier houdt, ondanks dat u spuugt en afgeeft op alles wat Nederlands is?

 • Ozturk

  Geachte heer Baskale,

  Het is inderdaad dat ons voetbalteam niet zo goed scoort op dit moment, dat ben ik direct met u eens. Ook de Olympische Spelen konden beter.
  Maar ja, ik heb nu ook weer niet de illusie dat Turkije ooit het allergrootste sportland ter wereld zal worden en gaat excelleren in alle denkbare sporten.
  Maar dat was ook niet echt mijn punt.
  Mijn punt is dat wij ons als land nergens voor hoeven te schamen en ook goed kunnen zijn in bepaalde takken van sport, industrie of educatie, als we ons best maar doen.
  Wij hebben ons te lang een minderwaardigheidscomplex laten aanpraten door derden, en het brede Turkse volk is in de 20e eeuw te lang onderdrukt geweest door een kleine rijke elite, waardoor enorm veel Turks talent nooit tot bloei heeft kunnen komen. En dat is jammer, want de potentie is enorm onder ons volk dat het woord ‘doorzettingsvermogen’ heeft uitgevonden.

 • yasar baskale

  dan zit de kleine rijke elite toch beter als ooit op zijn zadel. wij zijn nooit geen grote sportland geweest maar de laatste jaren breken we alle records in negatieve zin. als grote sportliefhebber was mijn ontchogeling groot de laatste jaren. worstelen boksen en gewichtheffen waar we wereldtop zijn hebben ocharme maar 1 of 2 medailles opgebracht. atletiek gorte leegte. basket waar we laatste tijd met de top meedraaiden en waar onze T airlines hoofdsponsor is van de grootste europese toernooi zakken we iedere jaar wat leer. er is een structurele probleem. de steun is er niet meer. we hervallen in oude gewoontes van protectionisme en vriendjespolitiek. de zaak F TERIM en A TURAN is een schoon voorberld ervan. ik kan je ook een hele boek schrijven over kunst laat staan steun word tegengewerkt door sommige cahil politiekers. daar Turkije de laatste decenias grote vooruitgang hax geboekt in kubst literatuur en cinema.

 • Sobieski

  Beste Baskale, ik zou zeggen: houdt moed, het komt vast wel weer goed met Turkije. En dan valt er meer te vieren dan alleen de wk titel synchroon taekwando!

 • yasar baskale

  waarom verwachten de mensen altijd dat ze terugkeren als er positief word verteld over Turkije. mag een mens niet wat fierheid tonen op dingens die goed gaan. wie bent u om de leefplaats van mensen in vraag te stellen. kunt u niet leven meg de gedachte van goede dingens die gebeuren in Turkije. maak het je dan zo ongelukkig als mensen in Turkije iets positiefs ervaren?

 • Bart Pro Xybel

  Beste Yasar,

  De vraag van de heer Sobieski komt niet alleen voort uit het feit dan Turkije zo fantastisch is, maar dat de heer Ozturk tegen alles aanschopt dat Nederlands is. Nederland is in zijn ogen rot, slecht, misselijkmakend, etc.

  Deze twee bij elkaar opgeteld, namelijk Turkije goed, Nederland slecht, roept de vraag op waarom de heer Ozturk niet fijn in zijn vaderland gaat wonen. Want hij schijnt het in Nederland niet heel erg naar zijn zin te hebben.

  Indien mijn buurman, een autochtone Nederlander, hetzelfde zou zeggen, zou ik hem precies dezelfde vraag stellen. Want wat doe je jezelf aan om ergens te blijven wonen waar je je zo ongelukkig voelt.

Loading posts...