<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 25, 2018

Turkse voortgang in Afrin: 2021 terroristen en terreurkonvooi uitgeschakeld, PYD-chef opgepakt

Het Turkse leger heeft sinds de legeroperatie Olijftak in Noord-Syrië is gestart 2.021 terroristen van terreurbewegingen PKK/KCK/PYD-YPG en Daesh uitgeschakeld.

Het aantal op terroristen ingenomen Syrische dorpen en strategische locaties is opgelopen naar 112. Zondag zijn acht Syrische dorpen schoongeveegd van terroristen, is verklaard.

Het Turkse leger laat zondag weten dat meer militair materieel in vorm Turkse pantserhouwitsers (Fırtına Obüs) is vertrokken richting Afrin. De munitie en raketten zijn volledig van Turkse makelij, is opnieuw benadrukt.

Youtube

Deze week is ook een terreurkonvooi bestaand uit tientallen voertuigen vernietigd, melden de Turkse strijdkrachten (TSK). Een video daarvan op de officiële Youtube-pagina van TSK is door Youtube verwijderd. Kort daarna zette Youtube die video weer terug na ophef en bezwaren.

 

PYD-Muslim

Ook is co-voorzitter Salih Muslim van de terroristische organisatie PYD opgepakt. Dat gebeurde zondag in Praag. Turkije vroeg Tsjechië om de arrestatie te verrichten. Muslim staat op de terreurlijst van Turkije.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – PRAAG – AFRIN | Gepubliceerd: 25-02-2018

Feb 25, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...