<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 05, 2016

Turkse voorzitter tegen Nederland: doe iets tegen toenemende discriminatie

Nederlandse autoriteiten moeten actie ondernemen nu meldingen van discriminatie toenemen in Nederland.

Dat zegt de voorzitter van de onderzoekscommissie mensenrechten van het Turkse parlement en parlementslid Mustafa Yeneroğlu.

Hij reageert op het rapport ‘discriminatiecijfers Nederland 2015’, dat afgelopen vrijdag verscheen. Uit het rapport blijkt dat vorig jaar het aantal meldingen van discriminatie die zijn binnengekomen bij meldpunten is verdubbeld ten opzichte van 2014.

“Daarnaast laat het rapport zien dat er 439 keer is gediscrimineerd omdat iemand moslim is. De toename van de gevallen van discriminatie tegen moslims in Nederland vormt een ernstig gevaar voor de samenleving”, zegt Yeneroğlu.

De Turkse voorzitter reageert ook op een ander punt in het rapport, namelijk dat moslims meestal geen aangifte doen na discriminatie. “Dit laat zien dat het vertrouwen van Nederlandse moslims in overheidsinstanties is gedaald.”

Yeneroğlu vindt dat Nederlandse autoriteiten actie moeten ondernemen. “De autoriteiten moeten beginnen met handelen tegen discriminatie en het beschadigde vertrouwen van minderheden herstellen. Er moet effectief en daadkrachtig worden gestreden tegen islamofobie (moslimhaat). Daarnaast moet men moslims ondersteunen in het doen van aangifte bij de politie in geval van discriminatie”, aldus Yeneroğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 05-10-2016

Oct 05, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...