<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2020

Turkse vrijwilligers langs 14,5 miljoen huishoudens tijdens coronamaanden

De sociale hulpdienst van de Turkse regering is tijdens de coronamaanden bij meer dan 14,5 miljoen huishoudens langsgegaan. Duizenden Turkse vrijwilligers, waaronder militairen en politieagenten, hebben met name ouderen en chronisch zieken van hun behoeftes voorzien.

Dat liet de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu weten.

4,5 miljoen ouderen, alleenstaanden en chronisch zieken hoefden tijdens de coronaperiode niet naar buiten voor hun salaris of pensioen; het geld werd, na een aanvraag, thuisgebracht door de autoriteiten.

Voor ouderen dan 65 jaar gold een straatverbod in Turkije. 7,6 miljoen ouderen en chronisch zieken bestelden hun boodschappen via de telefoonlijn van de hulpdienst. Ook konden zij bellen voor cruciale werkzaamheden of reparaties die thuis uitgevoerd moesten worden. Dat kon nergens anders ter wereld, is benadrukt.

De sociale hulpdienst genaamd Vefa is opgericht door minister Soylu. “In een tijd waar men er niet zo mee zit dat ouderen sterven en er weinig tegen wordt gedaan, heerst een totaal ander beeld in Turkije. De staat is een soort ambtenaar geworden van onze ouderen en voorziet hun van al hun behoeften”, aldus Soylu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-06-2020

Jun 01, 2020
Loading posts...