<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2018

Turkse vrouw aangevallen in tram

Een Turkse vrouw die vorige week door een vreemde in Duitsland gewelddadig is aangevallen, kreeg dinsdag bezoek van de plaatselijke Turkse gezant.

Hacer Uğurlu vertelde in een interview dat ze ‘s middags in de tram is aangevallen door een nog onbekend persoon. “Ik nam ‘s middags de tram om naar mijn werk te gaan. Het was erg druk in de tram. De persoon die naast me zat keek me recht in het gezicht, mompelde iets en zwoer toen wat.”

“Toen ik opstond om uit te stappen bij mijn halte, sloeg hij me in mijn gezicht en hoofd. Niemand in de tram hield hem tegen.”

Uğurlu werd in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. “Ik weet niet waarom ik doelwit was.”

De consul van Turkije in Keulen, Ceyhun Erciyes, heeft inmiddels de Turkse vrouw bezocht in het Eduardus-ziekenhuis waar ze wordt behandeld. Hij veroordeelde de aanval en vroeg om informatie van de politie. Hij eiste ook dat de aanvaller wordt opgepakt, zodat hij kan worden berecht.

De Turkse vrouw liet ook weten dat haar aanvaller de tram ongehinderd kon verlaten. “De trambestuurder kwam naar me toelopen. Ik vroeg hem waarom hij de deur opende en hij zei dat de aanvaller was ontsnapt. Ik zei hem dat we hem konden vinden dankzij de beveiligingscamera’s. Hij antwoordde: ‘Dat zou kunnen als de camera’s zouden werken’.”

Uğurlu zei dat ze er zeker van is dat alle trams en bussen camerasystemen hebben die alles opnemen en de bestuurders kunnen zien wat er gebeurt. Ze benadrukte haar vastberadenheid om de zaak niet te laten varen zonder dat de dader voor de rechter wordt gesleept.

Hoewel de motieven voor de aanval onduidelijk zijn, stelt Turkije vaker de toenemende vreemdelingenhaat in Europa en aanvallen op Duitsers van buitenlandse komaf aan de orde.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KEULEN | Gepubliceerd: 31-10-2018

Oct 31, 2018
Loading posts...