<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 23, 2022

Turkse wetenschappers analyseren atmosferische deeltjes uit Antarctica

Turkse wetenschappers zijn begonnen met het analyseren van gegevens over deeltjes in de atmosfeer boven Antarctica die zijn verzameld via satelliet- en grondsystemen.

Volgens geodetisch ingenieur Mahmut Oğuz Selbesoğlu is het identificeren en observeren van de effecten van wereldwijde klimaatverandering het belangrijkste doel van de wetenschappers verbonden aan de Technische Universiteit van Istanbul en het MAM Polair Onderzoekinstituut van de Turkse technologieraad TÜBITAK.

De eerste waarnemingen zijn met zonnefotometers en albedometers gedaan tijdens de zesde National Antarctic Science Expedition.

Selbesoğlu merkte op dat tijdens de expeditie een maand lang is geobserveerd en zei dat toekomstige studies gegevens op langere termijn kunnen opleveren met de oprichting van een permanent station op het continent. “Op dit moment hebben we periodieke gegevens verkregen. We hebben een maand lang de deeltjesmaterialen, optische diepten van aerosolen en albedo-waarden in de atmosfeer onderzocht.”

Hij onderstreepte het belang van het observeren van deeltjes op Antarctica en zei dat ze jaar na jaar gegevens zouden blijven verzamelen en vergelijken om gezonde bevindingen te garanderen.

De snelheid van deeltjes in Antarctica was op het niveau dat ze verwachtten op basis van satellietgegevens. “Dit is een positieve ontwikkeling.”

“Het is erg belangrijk om ze te volgen”, zei hij en benadrukte dat verdamping uit verschillende delen van de wereld door het wereldwijde windsysteem naar Antarctica wordt getransporteerd.

“Als we deze verplaatsing kunnen volgen, kunnen we de CO2-uitstoot in verschillende delen van de wereld volgen en de schade die ze veroorzaken.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-07-2022

Jul 23, 2022
Loading posts...