<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Apr 22, 2023

Turkse worstelaar Rıza Kayaalp twaalfde keer beste van Europa

De Turkse worstelaar Rıza Kayaalp is zaterdag voor de twaalfde keer Europees kampioen geworden. Hij won in de EK-finale in Zagreb van Sabah Saleh Shariati uit Azerbeidzjan.

De Turkse zwaargwicht deed mee in de categorie Grieks-Romeinse 130 kilo. In de kwalificaties versloeg Kayaalp de Serviër Boris Petrusic, de Noor Oskar Marvik in de kwartfinales en de Litouwer Mantas Knystautas in de halve finale met technisch overwicht (8-0).

Kayaalp evenaart met zijn nieuwste titel het record van de Rus Alexander Karelin, die ook twaalf Europese kampioenschappen op zijn naam heeft staan.

“Vertel mij wat, hoe moeilijk het is om twaalf keer kampioen te worden. Makkerlijker gezegd dan gedaan”, reageerde de Turkse kampioen. “Ik was hier vandaag om dit record cadeau te doen aan ons volk.”

De Turkse held is persoonlijk gefeliciteerd door de Turkse sportminister Kasapoğlu.

Kampioenen

Het regende goud voor Turkije op het EK. Taha Akgül pakte in de 125 kilo ook de Europese titel en werd daarmee tiende keer Europees kampioen (LEES meer). De Turkse Yasemin Adar Yiğit liet bij de vrouwen zien wie de bazin is, zij werd voor de zesde keer de worstelkampioen van Europa. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-04-2023

Apr 22, 2023
Loading posts...