<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Sep 14, 2022

Turkse Yasemin tweede keer wereldkampioen worstelen

De Turkse worstelaar Yasemin Adar Yiğit is woensdag wereldkampioen geworden bij de vrouwen 76 kilo. Ze was in de finale in het Servische Belgrado te sterk voor Samar Hamza uit Egypte (6-0).

Het is de tweede keer dat de Turkse atlete wereldkampioen wordt. Ze sleepte die titel in 2017 in Parijs binnen. Ze is gefeliciteerd door de Turkse sportminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu.

Yiğit won in tweede ronde van Gulmaral Yerkebayeva uit Kazachstan (10-0), in de kwartfinale van de Japanse Yuka Kagami (4-2) en in de halve finale van Genesis Reasco Valdez uit Ecuador.

De Turkse winnaar werd dit jaar ook voor de vijfde keer Europees kampioen.

Titels

Het Turkse feest in Servië begon maandag al. De Turkse worstelaar Rıza Kayaalp werd voor de vijfde keer wereldkampioen (Grieks-Romeinse stijl 130 kilo) en ook pakte Burhan Akbudak goud in de gewichtsklasse 82 kilo (Grieks-Romeinse stijl). (LEES meer + FOTO’S)

Daarnaast heeft Turkije als team een gouden medaille bemachtigd op het WK. Ook is driemaal brons binnengesleept door Selçuk Can (72 kilo), Yunus Emre Başar (77 kilo) en Ali Cengiz (87 kilo).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-09-2022

Sep 14, 2022
Loading posts...