<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2020

Turkse zeemacht viert 939 jarig bestaan

De Turkse zeemacht bestaat dit jaar 939 jaar. Uit een nieuwsanalyse blijkt dat de Turkse marine internationaal zeer actief is en meer op missie is dan gemiddeld andere landen.

Defensieminister Hulusi Akar reageerde trots op zijn legeronderdeel en sprak vol lof over “de huidige technologie en de zeer goed opgeleide helden bij de Turkse zeemacht”.

De Turkse marine staat ook bekend om zijn trouwe dienst bij de NAVO. Het is het tweede land die het meeste bijdraagt aan operaties of oefeningen en droeg zelfs het meest bij aan de NAVO Naval Guard Operation.

Gemiddeld wordt een missieduur van 150 dagen, van bijvoorbeeld vliegdekschepen, als een “zeer grote prestatie” gezien bij andere landen, terwijl de Turken met twee schepen, de TCG GIRESUN en TCG GEDIZ, al respectievelijk 175 en 151 dagen ononderbroken op missie zijn.

De Turkse zee-eenheden doen mee met missies in landen zoals Afghanistan, Bosnië en Herzegovina, Libanon, Qatar, Syrië, Sudan, Libië, Somalië, Atlantische Oceaan en Indische Oceaan, terwijl bij de Golf van Aden, de Arabische Zee en Somalië korte metten wordt gemaakt met piraterij.

Landmacht

Dit jaar bestaat een ander cruciaal onderdeel van de Turkse Strijdkrachten, de landmacht, 2.229 jaar. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-09-2020

Sep 26, 2020
Loading posts...