<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 19, 2020

Tv-series wakkeren Pakistaanse liefde voor Turkije aan

De Turkse tv-serie Diriliş Ertuğrul (Ressurection) blijft aan populariteit winnen in Pakistan nadat het in het Urdu is verschenen op de Pakistaanse staatstelevisie.

Een YouTube-kanaal dat medio april speciaal voor de serie werd gelanceerd, heeft bijna 8,5 miljoen abonnees, terwijl het totale aantal views op 15 september was gestegen tot meer dan 1,3 miljard.

Nadat de Pakistaanse premier Imran Khan Turkije had bezocht, gaf hij de door de staat gerunde Pakistan Television (PTV) opdracht het programma naar het Urdu te vertalen en uit te zenden.

De groeiende populariteit van Turkije onder Pakistanen is opvallend en toont hun liefde voor de diepgewortelde vriendschap van de twee landen.

“We importeren tapijten uit Turkije. Daarom hebben we onze winkel Pak-Turk Carpets genoemd”, zegt Jibran Aziz in Gilgit City, de provinciale hoofdstad van Gilgit-Baltistan, in een interview. Klanten zien liever de vlaggen van Pakistan en Turkije samen wapperen, benadrukt hij.

Verschillende hotels in Naran-Kaghan, een toeristische plek in het district Mansehra in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, zo’n 300 kilometer van de hoofdstad Islamabad, zijn versierd met Turkse en Pakistaanse vlaggen. Volgens hun eigenaren is het een teken van solidariteit met de ‘goede vrienden’ van hun land. “Turkije is onze broederland”, vertelt hoteleigenaar Zohaib Aamir. “Goede vrienden zijn degenen die ​​in alle goede en slechte tijden achter je staan.”

Lokale toeristen die het gebied bezoeken, poseren ook voor de vlaggen voor foto’s en delen deze later op sociale media. “Ik hou van deze rode vlag en ik hou van Turkije. President Recep Tayyip Erdoğan is mijn favoriete leider”, reageert Zarmina Hassan, een toerist uit Islamabad, terwijl ze op de foto gaat voor de vlaggen.

President Erdoğan is de meest populaire leider onder de lokale bevolking in Pakistan vanwege zijn gedurfde standpunt over moslimkwesties en vooral zijn steun voor de Kashmiri-bevolking, zegt ze.

De 62-jarige Fazal-ur-Rehman bouwde revent een nieuw hotel nabij Babu-Sar, een grenspunt tussen Khyber Pakhtunkhwa en Gilgit-Baltistan in het noorden van Pakistan. “Ik heb vorig jaar dit hotel geopend en de Turkse vlag meegenomen uit Islamabad. Om mijn solidariteit en liefde voor Turkije te tonen.”

“Ik mag president Erdoğan. Hij is een echte moslimleider en ik zou willen dat andere moslimleiders hem ook zouden volgen om de onderdrukte moslims over de hele wereld te dienen.”

Handel

Tijdens het bezoek van Erdoğan aan Pakistan in februari ondertekenden de twee landen een reeks memoranda van overeenstemming om de bilaterale handel, economische betrokkenheid en culturele en communicatiebanden te versterken. Het handelsvolume tussen Pakistan en Turkije is de afgelopen vijf jaar gestegen van ongeveer 600 miljoen dollar tot 800 miljoen dollar. Beide landen vinden dat er meer moet gebeuren en daar zeker potentieel voor is.

Diriliş Ertuğrul

Vaak beschreven als ‘het Turkse Game of Thrones’, speelt de serie zich in het 13e-eeuwse Anatolië af en vertelt het verhaal voorafgaand aan de oprichting van het Ottomaanse Rijk. Het illustreert de strijd van Ertugrul Gazi, de vader van de oprichter van het Ottomaanse Rijk.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-09-2020

Sep 19, 2020
Loading posts...