<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jan 19, 2019

UEFA reageert opvallend op stadionbouw Turkije

Turkije is het in het afgelopen decennium op een na meest actieve land in Europa geworden in de bouw van voetbalstadions en voltooide 26 grote projecten, verklaarde de Europese voetbalbond UEFA in een nieuw rapport.

48 procent van de grote mondiale stadionprojecten in Europa zijn in de afgelopen tien jaar gerealiseerd. Polen (27) en Turkije (26) hebben tijdens die periode in totaal 53 grote stadionprojecten voltooid.

“Polen en Turkije zijn zeer actief geweest op het gebied van stadionbouw en hebben in het afgelopen decennium minstens 10 extra projecten voltooid dan enig ander Europees land. In termen van grootte hebben [de nieuwe] stadions in Turkije een totale capaciteit van bijna 750.000, net vooruitlopend op Rusland (ongeveer 700.000) en Polen (ongeveer 600.000)”, is te lezen in het rapport.

Populariteit op sociale media

Ook is gekeken naar de populariteitsniveaus van clubs en hun populairste spelers op Facebook, Twitter en Instagram. Bij 11 van de beste 15 clubs heeft de populairste speler een hoger aantal volgers op Instagram dan de club waar ze voor spelen.

“Alleen Real Madrid CF, AC Milan en de Turkse clubs Galatasaray AŞ en Fenerbahçe SK hebben een hoger aantal volgers dan hun topspeler.”

Toeschouwersaantallen

Het rapport meldde ook dat het aantal stadionbezoekers in Europa toeneemt, in 2017-2018 met 6,4 procent vergeleken met 2016-2017.

“Bijna de helft van alle topdivisies (25) zag de kaartverkoop toenemen, met de grootste stijgingen in Turkije, Italië, Engeland en Duitsland.

“Er was sprake van toenames van meer dan een miljoen in Italië en Turkije, vooral gedreven door hun meest succesvolle clubs: FC Internazionale Milano, AC Milan, AS Roma, SSC Napoli en SS Lazio in Italië, en Galatasaray AS en Fenerbahçe SK in Turkije”, aldus het UEFA-rapport.

Megasportproject Turkije

Turkije bouwt een groot aantal nieuwe stadions in het kader van een megasportproject, ter waarde van een miljard euro. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-01-2019

Jan 19, 2019
Loading posts...