<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 29, 2016

Uithaal Erdogan naar Amerikaanse generaal: Wie ben jij?

Een Amerikaanse generaal is doelwit geworden van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan nadat hij op een afwijzende manier zei dat zijn contactpersonen [de coupplegers] in het Turkse leger zijn gearresteerd.

“Wie ben jij dat je dat durft te zeggen?”, reageerde Erdoğan vrijdag op de hoog gepositioneerde generaal uit de Verenigde Staten. “Zo laat je zien dat je de coupplegers steunt. Ga jij bepalen wie er gearresteerd gaat worden?”, zei de Turkse president voor het zwaar beschadigde gebouw van de Turkse speciale eenheden in Ankara-Gölbaşı waar 50 Turken zijn vermoord door coupplegers tijdens hevige bombardementen. Het gebouw was een van de eerste doelwitten van de coupplegers.

“Het hoofd van de couppleger bevindt zich in jouw land [Amerika]. Jullie voorzien hem in zijn behoefte en beschermen hem. Mijn volk weet heel goed wie achter de coup zit en wie het heeft laten uitvoeren. Door dit soort uitspraken te doen vallen jullie alleen maar door de mand. Turkije zal hier niet intrappen”, zei Erdoğan. “In plaats van ons te feliciteren en te bedanken in de naam van democratie dat we een coup hebben voorkomen, kies je de kant van de coupplegers.”

Uithaal Erdoğan naar Amerikaanse generaal

De Turkse president had ook een boodschap voor de landen die zich zorgen maken om de vele arrestaties in Turkije. De landen vragen zich af of dat aantal zal toenemen. “Als ze medeplichtig zijn aan de coup en schuldig zijn, ja”, antwoordde Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jul 29, 2016
Loading posts...