<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 26, 2016

Uithaal Erdogan naar Duitsland in interview Duitse zender

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft kritiek geuit op de Duitse regering. Duitsland levert geen realistische en serieuze strijd tegen terrorisme, zei Erdoğan tegen de Duitse zender ARD in het presidentieel paleis in Ankara.

De presidentiële waarschuwing kwam na de vraag van de Duitse interviewer wat de houding van Turkije tegen terreur zal zijn. “Wij strijden al 35-40 jaar tegen de PKK en ook tegen PYD en Daesh (IS). Maar de landen die onze bondgenoten moeten wezen, leveren geen strijd tegen terrorisme. Turkije heeft 4.500 dossiers van terroristen gestuurd naar Duitsland, maar daar hebben ze niet veel mee gedaan waardoor er niets is van gekomen”, antwoordde Erdoğan. “Bovendien zien we dat terroristen daar in volle vrijheid leven en zelfs tentoonstellingen en tenten kunnen opzetten. Hoe gaan we strijden met hun als ze ook geld kunnen inzamelen in die landen?”, voegde hij eraan toe waarop de Duitse interviewer Erdoğan bedankte voor het interview en ontvangst. De Turkse president betuigde daarop zijn medeleven voor de aanslag in München.

Interview

Tijdens het interview zijn ook zaken zoals de groei van Turkije, de afspraken met Europa en de arrestaties in Turkije na de mislukte coup aan bod gekomen. De Turkse president gaf aan dat de Turkse economie er beter voor staat dan de meeste Europese landen en de groei ook een van de snelste is. “Turkije zal nog sterker worden na de mislukte coup. Ik ben geen koning, maar een president dat door 52 procent van de bevolking is gekozen. De Europese Unie heeft zich niet aan de afspraken gehouden en heeft slechts ‘symbolische stappen’ gezet betreft de vluchtelingenkwestie. De maatregelen en arrestaties die na de mislukte coup hebben plaatsgevonden zijn allemaal volgens de wet”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Jul 26, 2016
Loading posts...