<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 22, 2016

Uithaal Erdogan: Waarom huilt ‘humanitair’ Westen voor 200 terroristen?

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is zaterdag met een uithaal gekomen naar het Westen, die volgens hem niet zo humanitair blijkt te zijn als men denkt.

Erdoğan vindt het niet kunnen dat met name westerse landen Turkije jarenlang de les hebben proberen te lezen op het gebied van humanitaire zaken, democratie en mensenrechten, terwijl iedereen heeft gezien hoe de westerse houding was tegenover vluchtelingen, die hulp nodig hebben. “Juist zij -Westen- hebben hun meest fundamentele humanitaire plichten niet uitgevoerd. De westerse landen gebruiken hun ruime mogelijkheden niet om vluchtelingen en onderdrukten op te vangen, nee, die rijke middelen worden gebruikt om ze buiten de grenzen te houden en ze over te laten aan de dood”, zei Erdoğan.

Gevaar

De Turkse president kwam ook met een waarschuwing. “Er dreigt gevaar voor westerse landen, die onder controle dreigen te komen van fascistische en xenofobe groeperingen. We vinden het betreurenswaardig hoe sommige westerse landen racistische politiek voeren.”

Stilte

Erdoğan is er helemaal klaar mee dat westerse landen het opnemen voor de (200) dode terroristen, recent door de Turkse luchtmacht uitgeschakeld in Syrië, maar doodstil zijn voor de 600.000 Syriërs die door staatsterreur zijn vermoord. “Dus jullie zijn stil voor de 600.000 doden, maar nemen het op voor de dode PKK/PYD-terroristen in Dabiq en beschermen hun?”, reageerde Erdoğan op een afkeurende wijze.

De Turkse president had nog iets te zeggen tegen de westerse verdediging: “Tussen de recente dode terroristen zaten ook Daesh-, YPG-, PKK en PYD-terroristen, allemaal een pot nat. We gaan ze allemaal achterna. Ze zullen boeten voor het bloed die ze hebben vergoten.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA | Gepubliceerd: 22-10-2016

Oct 22, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...