<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 26, 2020

Uitvinder coronavaccin: Turkije is ons thuisland

Het Duitse bedrijf BioNTech is erg tevreden Turkije te kunnen voorzien van coronavaccins. Ook zal de farmaceut met als eigenaar twee wetenschappers van Turkse komaf investeren in Turkije.

Dat zei medeoprichter van BioNTech en uitvinder van het coronavaccin Dr. Uğur Şahin na een getekende overeenkomst met Turkije.

“Turkije is ons thuisland. We zijn erg blij dat we mensen in Turkije kunnen helpen [aan coronavaccins]”, reageerde Şahin zaterdag in een exclusief interview met een grote Turkse nieuwsdienst.

Zijn opmerkingen komen een dag nadat Turkse autoriteiten vrijdag een deal met BioNTech hadden aangekondigd.

“We spreken met [de Turkse wetenschappelijke en technologische raad] TUBITAK en willen ook een vestiging van BioNTech openen in Turkije.”

Volgens de deal zal het bedrijf Turkije tegen het einde van het jaar of uiterlijk begin 2021 een eerste 550.000 doses van zijn covid-19-prikjes sturen, waarna dat aantal zal oplopen tot miljoenen.

Şahin onderstreepte ook dat mensen niet bang hoeven te zijn voor andere vaccins tegen het longvirus. De Turkse wetenschapper verwacht dat tegen aankomende zomer het oude normaal weer mogelijk is.

Bijwerkingen

Het vaccin van Şahin onder de naam Pfizer is inmiddels toegediend aan 1,5 miljoen mensen. “De bijwerkingen kunnen zijn hoofdpijn, armpijn, enige vermoeidheid en soms koorts of een korte allergische reactie. Al deze bijwerkingen zijn [tot nu toe] binnen een dag of twee verdwenen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-12-2020

Dec 26, 2020
Loading posts...