<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 14, 2023

UNICEF bezorgd over situatie kinderen in Nederlandse opvangcentra

UNICEF is bezorgd over de toename van het aantal kindervluchtelingen en niet-begeleide minderjarigen in Nederlandse noodopvangcentra, zo meldden lokale media woensdag.

Eind augustus bevonden zich in Nederland 3.969 kinderen in noodopvangcentra, waaronder 1.844 alleenstaande minderjarigen, berichtte NL Times op basis van gegevens van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

De VN-kinderrechtenorganisatie is met name bezorgd over de veiligheid van de kinderen na de stijging van het aantal kinderen zonder begeleiding in de noodopvangcentra van het land.

In deze opvangcentra hebben de kinderen geen privacy en geen toegang tot onderwijs, zei UNICEF Nederland-directeur Suzanne Laszlo tegen de NOS.

Ze worden vaak zonder toezicht achtergelaten, slapen alleen in vuile bedden en hebben geen toegang tot schoon sanitair, liet ze weten, waarbij ze ook waarschuwde dat dit gezondheidsproblemen kan veroorzaken. “Hoe goed deze kinderen worden opgevangen verschilt per locatie en is zeer onduidelijk, wat zorgelijk is.”

Ook riep ze het Nederlandse kabinet op om de nodige stappen te ondernemen in een poging de lokale autoriteiten te verplichten ‘zo snel mogelijk’ meer opvang te bieden aan asielzoekers.

Hoewel migranten in het hele land in reguliere asielzoekerscentra verblijven, hebben gemeenten tijdelijke noodopvangplaatsen geopend in sportscholen en evenementenhallen omdat het aantal asielzoekers de capaciteit te boven gaat. Deze noodopvangcentra bieden nu onderdak aan ruim 23.000 illegale migranten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-09-2023

Sep 14, 2023
Loading posts...