<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 26, 2019

Unieke iftar Musiad drukbezocht in Amsterdam: Turkije land van kansen

De iftar van ondernemersvereniging Musiad is zaterdag drukbezocht door zo’n 350 prominente gasten en zakenlieden. De avondmaaltijd in de Ramadan is georganiseerd door de vestigingen van Musiad in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in het Corendon Village Hotel.

“De 25.000 Turkse ondernemers in Nederland hebben een brugfunctie. De betrekkingen tussen beide landen worden met de dag beter”, sprak de Turkse ambassadeur in Den Haag Şaban Dişli voor het ontvasten. “Ook neemt de handel tussen Turkije en Nederland toe en bezoeken steeds meer Nederlandse toeristen Turkije.”

Namens Musiad Turkije nam organisatievoorzitter İbrahim Uyar het woord voordat men mocht eten wegens zonsondergang: “We moeten kansen beter benutten en ons regionaal steeds meer organiseren. Turkije en Nederland zijn twee landen die elkaar economisch en historisch erg goed aanvullen.”

Uyar liet weten dat de Turkse export naar Nederland recent 4,8 miljard dollar bedroeg. “Omgekeerd, de import, bedroeg 3,3 miljard. Dat wil zeggen dat Turkije een handelsoverschot kent. Sinds 2002 bedraagt de directe investeringen uit Nederland in Turkije 25,5 miljard dollar. Turkije investeerde 11,5 miljard dollar in Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 800.000 Nederlandse toeristen Turkije.”

De Turkse voorzitter benadrukte dat Turkije een land van kansen is en dat dit duidelijker moet worden gemaakt aan Nederlandse zakenmensen.

De voorzitters van Musiad in Nederland, Ümit Akbulut (Amsterdam), Mustafa Duyar (Rotterdam) en Ali Köklü (Utrecht) kozen dit jaar om een speciale avondmaaltijd en netwerkbijeenkomst: de iftar had namelijk uitzicht op een jumbojet en kende een ongekend lopend buffet wat de avond anders dan gewoonlijk en uniek maakte, aldus de gasten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BADHOEVEDORP | Gepubliceerd: 26-05-2019

May 26, 2019
Loading posts...