<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 20, 2021

Vaccinuitvinder en BioNTech-baas: Met de wil van Allah wordt alles op tijd geleverd aan Turkije

De uitvinder van het coronavaccin en baas van BioNTech Uğur Şahin heeft in een videogesprek met de Turkse gezondheidsminister Fahrettin Koca laten weten dat Turkije zijn 120 miljoen (Pfizer-)BioNTech op tijd geleverd krijgt.

De Turks-Duitse wetenschapper was enorm tevreden dat Turkije 120 miljoen doses afneemt. “Met de wil van Allah gaan we de vaccins op tijd leveren aan Turkije”, benadrukte de uitvinder van het coronavaccin. “De Turkse minister verhoogde elke twee weken het totaalaantal”, zei hij lachend.

De Turkse minister bedankte Şahin voor zijn medewerking en transparantie. “Ze hebben alle leveringen tot op de dag nauwkeurig gepland. Turkije heeft tot nu toe 6,1 miljoen doses ontvangen [van BioNTech]. In juni staat een levering van 30 miljoen doses gepland. Binnen vier maanden zal alles binnen zijn”, liet Koca weten en vroeg Şahin lachend: “Ons volk wil het graag van u horen. Ze willen geen woorden, maar daden zien.”

“Met de toestemming van Allah gaan we de afgesproken aantallen afleveren. We hebben nu voldoende middelen”, reageerde Şahin in zijn eigen taal, dus in het Turks. “We hebben vaak telefonisch contact”, aldus de wereldberoemde wetenschapper over zijn contact met Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 20-05-2021

May 20, 2021
Loading posts...