<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2022

VAE wil handel met Turkije verdubbelen

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) willen de handel met Turkije verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

De minister van Buitenlandse Handel van VAE, Thani al-Zeyoudi, zei in een interview met Bloomberg TV dat ze “beogen dat Turkije nieuwe markten voor ons zal openen via hun logistiek en hun toeleveringsketen”.

Al-Zeyoudi zei dat de VAE ernaar uitkijkt te profiteren van de enorme investeringen van Turkije in de industriële sector, geschoolde arbeidskrachten en het bestaande logistieke netwerk, vooral met Afrika.

De VAE legt momenteel de laatste hand aan handelsovereenkomsten met India en Israël, waarvan er één naar verwachting in de komende twee maanden zal worden onthuld, aldus de minister.

Het olierijke land heeft geprobeerd zijn positie als mondiaal centrum voor zaken en financiën te consolideren.

In 2021 kondigde VAE plannen aan om de handelsbetrekkingen in snelgroeiende economieën in Azië en Afrika te verdiepen, wat 150 miljard dollar aan buitenlandse investeringen aantrok.

Volgens een rapport van het ministerie van Economische Zaken van de VAE bedroeg de totale niet-oliehandel met Turkije gedurende het laatste decennium ongeveer 329 miljard dirham (89,6 miljard dollar).

De niet-oliehandel tussen de twee landen groeide in 2020 met 21 procent tot 8,9 miljard dollar, vergeleken met 7,3 miljard dollar in 2019.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-01-2022

Jan 15, 2022
Loading posts...