<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 01, 2019

Vandalen bekladden moskee met Davidster

Een moskee in aanbouw in de Duitse stad Duisburg is zondag beklad met racistische leuzen. De daders tekenden ook een Davidster op de muur van de Mevlana-moskee, verbonden aan de Turks-Islamitische Gemeenschap Milli Görüş (IGMG).

De voorzitter van de moskeestichting Hulusi Yüksel liet weten dat de politie een onderzoek is gestart naar aanleiding van vandalisme. “In dit gebied is niet sprake van serieuze anti-Turkse of anti-Islamitische houdingen, behalve enkele reacties tegen de bouw van de moskee.”

“We weten niet wie deze aanval heeft uitgevoerd”, zei Yüksel en voegde eraan toe dat de bouw van de moskee al anderhalf jaar aan de gang is.

Duitsland, een land met meer dan 81 miljoen inwoners, heeft de op een na grootste moslimbevolking in West-Europa na Frankrijk. Van de bijna 4,7 miljoen moslims in het land zijn er 3 miljoen van Turkse afkomst.

In de afgelopen jaren heeft het land de Islamofobie en haat tegen migranten zien toenemen als gevolg van propaganda van extreemrechtse en populistische partijen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KEULEN | Gepubliceerd: 01-01-2019

Jan 01, 2019
Loading posts...