<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 25, 2019

Veel lof voor moslima na verdedigen geplaagd Joods gezin

De Britse ngo Campaign Against Antisemitism (CAA) spreekt vol lof over de moslima Asma Shuweikh. Zij twijfelde geen enkel moment en greep in toen ze zag dat er in de Londense metro een Joods gezin werd lastiggevallen door een christelijke man, die zichzelf zo identificeerde.

Shuweikh probeerde te voorkomen dat de man het gezin wat aandeed. Een andere reiziger, Chris Atkins, filmde het voorval. In het filmpje is te zien dat de man zijn antisemitische mishandeling richt op het gezin en negatief gebaart naar het gezin.

De moslima die tussenkwam werd ook nog eens bedreigd door een andere man, die hetzelfde probeerde te doen.

“Hij schreeuwde tegen mij dat de Joden de slavenhandel begonnen en bedreigde dat ik, mijn vrouw en kinderen zijn slaven zouden worden en verschillende andere kwalen zouden krijgen”, reageerde het slachtoffer van het incident. Hij zei dat de man ook beweerde dat de Joden “uit de synagoge van de duivel (Satan) komen”.

Shuweikh liet weten dat ze niet twijfelde om in te grijpen omdat ze eerder als moslima ook verbaal was aangevallen vanwege haar geloof.

“CAA juicht mevrouw Shuweikh en de meneer toe die de gewelddadige man confronteerde met zijn daad en de Joodse familie verdedigde”, verklaarde de ngo. Ook werd Atkins bedankt voor het filmen van het incident. De ngo noemt de ingrijp “een dappere interventie”.

CAA heeft steun verleend aan het slachtoffer, “die de wens heeft geuit mevrouw Shuweikh te ontmoeten zodat hij haar persoonlijk kan bedanken”.

De man die het Joodse gezin belaagde, is inmiddels aangehouden door de Britse politie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 25-11-2019

Nov 25, 2019
Loading posts...