<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 16, 2023

Veel positiviteit tijdens Rotterdamse straatiftar, 800 studenten bijeen

In Rotterdam is deze week voor de derde keer een iftar op straat gehouden. De veelal tot studenten gerichte avondmaaltijd tussen de Blaak en de Markthal in het centrum is dit jaar door een dubbel aantal bezoekers bijgewoond. Ook waren niet-moslims welkom.

Vorig jaar namen zo’n 450 studenten deel aan de straatiftar georganiseerd door de studentenafdeling van Milli Görüş Zuid-Nederland. Dit jaar waren dat er zo’n 800. De avond begon met een Koranrecitatie van Europees kampioen Furkan Vural, gevolgd door speeches van bestuursleden.

Studentenvoorzitter Şevket Kılıç reageerde tevreden op de grote belangstelling. Hij liet weten dat zij zich vanwege de grote vraag dit jaar hebben voorbereid op een verdubbeling van het aantal gasten.

Het aanwezige Rotterdamse gemeenteraadslid Tim Versnel vertelde dat de straatiftar een leuke ontmoeting was met veel jongeren en dat ze met grote gastvrijheid zijn ontvangen.Vorig jaar heb ik voor het eerst een dag gevast. Dat was zo bijzonder dat ik besloot het dit jaar weer te doen.”

Versnel vervolgde dat hij steeds meer geïnteresseerd is geraakt in de Islamitische cultuur. “Ik heb vorig jaar gevast op uitnodiging van mijn collega-raadslid Enes Yiğit. Daar heb ik geen spijt van.”

Een andere aanwezige gast, Job [met anonieme achternaam], liet weten de ambiance heel leuk te vinden. “Ik heb zoiets nooit eerder meegemaakt. Ik hoor van mijn collega’s en vrienden dat ze vasten tijdens de Ramadan, maar ik heb ze nog nooit samen zien komen in zo’n collectieve omgeving. Ik heb geleerd dat dit is hoe iedereen samenkomt voor iftar. Dat vind ik heel mooi.”

De avond is afgesloten met een gezamenlijk gebed van de moslimstudenten.

Utrecht

De traditionele straatiftar van de Turkse moskee Ulu in Utrecht trok dit jaar ook meer bezoekers dan eerder. Daar kwamen 1.500 mensen om gezamenlijk te eten met moslims. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-04-2023

Apr 16, 2023
Loading posts...