<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2016

‘Veel verraders in Turkije’

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş heeft fel gereageerd op de mensen die zonder kennis Turkije beschuldigen van een genocide in 1915.

“Elk land heeft wel zijn verraders. Maar in Turkije is dat aantal helaas meer dan normaal. Ik praat als eerst tegen de verraders in ons land zelf. Als men iets wil gaan zeggen over de gebeurtenissen in 1915 en de zogenaamde Armeense genocide, moet men eerst kennis opdoen. Men moet niet denken dat Turkije in het nauw gedreven kan worden met geruchten die zomaar rondgaan. Eerst moeten de verraders in Turkije op een lijn komen”, liet Kurtulmuş zondag weten aan de Turkse staatszender TRT.

De Turkse vicepremier meldt dat Turkije nergens voor bang is betreft de gebeurtenissen in de geschiedenis. “Onze archieven zijn open, dat zeggen we al jaren. De Armenen mogen ook hun archieven openen. Maar er zijn mensen in Turkije die onze gesprekken met de Armenen willen blokkeren en de geschiedenis verdraaien. We willen via archieven en de (ware) geschiedenis met de Armenen spreken”, aldus Kurtulmuş.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANISA

Apr 24, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...