<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 07, 2020

Veel vraag naar Turkse meubels

Omdat Turkije zich de afgelopen twee decennia richt op branding en institutionalisering van de export, heeft het zijn invoer van meubels aanzienlijk kunnen verminderen, terwijl de uitvoer snel toenam.

De meubelimport van het land schommelde tussen de 700 en 800 miljoen dollar in 2000 en daalde vorig jaar naar ongeveer 500 miljoen miljoen. De export steeg volgens officiële cijfers van 150 miljoen dollar in de vroege jaren 2000 naar 3,5 miljard dollar vorig jaar.

Nuri Gürcan, voorzitter van de zakenvereniging van meubelproducenten, verklaarde dat de enorme toename komt door institutionalisering, toename van de gehele export van Turkije en uitbreiding van merkactiviteiten in de sector.

Turkije is het enige land dat de merkactiviteiten van bedrijven ondersteunt met een programma genaamd Turquality. Het land ondersteunt ook bedrijven op beurzen en stimuleert export via leningen met een lage rente.

“We importeren voornamelijk tuinmeubelen omdat ze zijn vervaardigd uit grondstoffen, zoals bamboe, die niet in Turkse klimaatomstandigheden voorkomen”, zei Gürcan in een interview.

De meubelsector heeft een zeer laag aandeel in de import in vergelijking met andere sectoren, merkte hij op, en voegde eraan toe dat Turkije meubels voornamelijk uit Aziatische landen importeert. “We importeren alleen zeer specifieke producten, die gebruikelijk zijn in elke sector.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-02-2020

Feb 07, 2020
Loading posts...