<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 15, 2015

Veiligheidsrapport: Israël vreest voor Turkije

Uit een recent gepubliceerde rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël blijkt dat het land flink aan het concurreren is met Turkije op het gebied van de defensie-industrie.

De gemeenschap voor de veiligheid van Israël reageert geschokt. “Nu de relatie tussen Israël en Turkije een dieptepunt heeft bereikt begint Israël aan flinke commerciële verliezen te lijden. Naast het feit dat de Turken geen Israëlische wapensystemen meer kopen, produceren en ontwikkelen zij hun eigen technologie, wapens en militaire goederen en doen zaken voor miljarden dollars. Turkije is nu een bodemloze put voor Israël aan het worden en is nu flink aan het concurreren met ons”, meldt de gemeenschap.

In het rapport staat ook dat Israël op het gebied van luchtvaarttechnologie er flink op achteruit gaat: “We roepen al jaren dat Israel Aerospace Industries (IAI) geprivatiseerd moet worden omdat het wereldwijd minder effectief begint te worden. De Turkse Türk Teknik is bijvoorbeeld een directe concurrent van de Israëlische Bedek Aviation. Bij Türk Teknik werken nu 3000 mensen wat flink zal toenemen in de komende jaren. Ze worden ook nog eens gezien als een centrum voor de modernisering van gevechtsvliegtuigen. Ze kopen niet meer ons onbemand vliegtuig Heron, omdat ze zelf nu de ANKA en Bayraktar hebben.”

In een video die de Turkse strijdkrachten (TSK) woensdag online hebben gezet wordt er gemeld dat ze paraat staan voor de veiligheid van Turkije en kunnen enkele militaire voertuigen gezien worden die Turkije zelf heeft ontwikkeld:

 

© Turksemedia.nl | Alle rechten voorbehouden

Oct 15, 2015
Loading posts...