<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 01, 2019

Venezuela bedankt Erdoğan voor steun

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza heeft zijn dank geuit aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voor het veroordelen van de couppoging in het Zuid-Amerikaanse land. Diezelfde couppoging wordt openlijk gesteund door meerdere landen, waaronder de VS.

De Venezolaanse minister Arreaza prees Erdoğan op Twitter voor zijn vastberaden en openlijke steun voor internationaal recht en vrede en respect voor democratie in Venezuela.

Arreaza deelde ook het bericht van Erdoğan op Twitter waarin stond: “Wij, als een land dat staatsgrepen en de negatieve gevolgen ervan heeft meegemaakt, veroordelen het de poging tot staatsgreep in Venezuela.”

“Degenen die proberen een postmoderne koloniale gouverneur te benoemen in Venezuela, waar het volk soeverein is en waar de president meedoet aan verkiezingen, moeten weten dat alleen democratische verkiezingen de manier bepalen om het land te besturen”, schreef de Turkse president.

Turkije

Zijn regeringspartij had ook geen goede woorden over de VS. “Die zogenaamde democratie, VS, plaatst een postmoderne koloniegouverneur [Guaido] in een ander land. Dit is een belediging van het Venezolaanse volk. En de Amerikaanse vicepresident spreekt openlijk zijn steun uit aan Guiado. Dit betekent dat het sterkste land op aarde de wereldorde die is gecreëerd na de Tweede Wereldoorlog en het internationale recht letterlijk afschaft.”

“Terwijl een VN-Veiligheidsraadslid zich als geen ander aan het internationale recht dient te houden, roept een vicepresident [VS] op tot vernietiging van een grondwet en gekozen president. Dit kan leiden tot een burgeroorlog in een land [Venezuela]”, zei woordvoerder Ömer Çelik.

“Ze denken dat die postmoderne koloniegouverneur democratie zal brengen. Schijn bedriegt: daar schuilen militaire groeperingen achter die uit zijn op een staatsgreep. Een couppoging is het grootste verraad van het volk. Nergens ter wereld heeft een staatsgreep geleid tot een betere situatie.”

“Eerst komen ze met uitingen dat ze [coupsteuners en -plegers] uit zijn op vrijheden en democratie en ‘het land gaan redden’, om daarna alle grondstoffen in dat land te roven waarmee ze ook de toekomst en eer van een land stelen. In een volgende fase creëren ze een burgeroorlog om daarna mensen van buitenaf te plaatsen en het land via hen extern te regeren”, aldus de Turkse regeringspartijwoordvoerder.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-05-2019

May 01, 2019
Loading posts...