<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 28, 2019

Venezuela: VS wil oorlog en opnieuw verliezen

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken bekritiseerde woensdag de afwijzing van zijn verzoek door de VS. Hij stelde voor dat de presidenten van beide landen gesprekken moesten voeren.

“Dat is wat ze altijd doen”, zei Jorge Arreaza tegen een grote Turkse nieuwsdienst. “Ze houden niet van dialoog. Ze willen oorlog, maar zullen opnieuw worden verslagen.”

Arreaza zei dat hij blij is met de steun van Turkije aan Venezuela. “Turkije is een belangrijk land en is de broer en zus van Venezuela geworden.”

“President Erdoğan is daar [VN-vergadering in Genève] geweest en is solidair met Venezuela. Hij hanteert principes van de Verenigde Naties en wil elke vorm van agressie tegen ons land stoppen”, zei de Venezolaanse minister.

Washington verwierp Arreaza’s verzoek dat president Nicolas Maduro aan tafel moet gaan met de Amerikaanse president Donald Trump. “Waarom zouden ze elkaar niet ontmoeten, zodat ze kunnen proberen om een ​​raakvlak te vinden en verschillen op te lossen?”, vroeg Arreaza, verwijzend naar de veertigste zitting van de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) in Genève op woensdag.

Robert Wood, de permanente vertegenwoordiger van de VS voor de ontwapeningsconferentie, verwierp de oproepen tot dialoog. “President Trump bereidt zich voor op een ontmoeting met de rechtmatige president van Venezuela, dat is [Juan] Guaido”, zei hij.

Turkije, Rusland, Iran, Cuba, China en Bolivia staan ​​achter de gekozen Venezolaanse president Nicolas Maduro. Die belooft voortaan alle diplomatieke en politieke banden met de VS te verbreken.

Trump wees op militaire interventie als een mogelijkheid van een aantal keuzes die hij kan gebruiken “om de crisis te helpen oplossen” in het olie- en goudrijke Latijns-Amerikaanse land.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE | Gepubliceerd: 28-02-2019

Feb 28, 2019
Loading posts...