<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 16, 2019

Venezuela wil dat Turkije beschermende macht wordt

Venezuela heeft Turkije als een beschermende macht voorgesteld voor zijn ambassade in Washington.

Dat liet de Venezolaanse ambassadeur bij de VN woensdag weten.

“De VS benoemt de Zwitserse regering als de beschermende macht in Caracas, en dat respecteren we. Maar het is ook nodig dat ze onze beschermende macht accepteren”, sprak Samuel Moncada tijdens een persconferentie.

“We stellen bijvoorbeeld Turkije voor. Maar ze [VS] reageerden: ‘Nee. We erkennen jullie niet. We erkennen [oppositieleider Juan] Guaido’”, vertelde Moncada.

Als diplomatieke banden tussen twee landen worden verbroken, kunnen volgens het Verdrag van Wenen beide partijen een derde land kiezen dat aanvaardbaar is voor de ontvangende staat als beschermende macht.

Protesten

Venezuela wordt sinds 10 januari geteisterd door protesten, nadat president Nicolas Maduro is beëdigd voor een tweede termijn na door de oppositie geboycotte verkiezingen.

De spanningen escaleerden toen Juan Guaido, hoofd van de Nationale Assemblee van Venezuela, zich in een eenzijdige actie op 23 januari tot waarnemend president verklaarde, een stap die wordt gesteund door de VS en vele Europese en Latijns-Amerikaanse landen.

Turkije, Rusland, China, Iran, Bolivia en Mexico steunen de gekozen Maduro.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-05-2019

May 16, 2019
Loading posts...