<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2016

Venezuela wil Turkije dolgraag in Latijns-Amerika zien

Venezuela wil dolgraag samenwerken met Turkije en vraagt de Turken om meer huizen te bouwen in het Latijns-Amerikaanse land. De Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines is ook van harte welkom.

Dat liet de ambassadeur van Venezuela in Ankara, Jose Gregorio Bracho Reyes, tegen persbureau AA weten.

“Turkije, kom met je TOKI (Turkse staatsinstituut voor woningbouw en huisvesting) naar Venezuela”, zei Reyes die heel graag de economische betrekkingen met Turkije naar een hoger niveau wil tillen. “Bouw voor ons in ruil voor olie.”

De Venezolaanse ambassadeur gaf aan dat Turkse bedrijven 1.448 huizen hebben gebouwd in het Latijns-Amerikaanse land. “We hebben meer dan een miljoen huizen opgeleverd. De Turkse bedrijven steunen ons in het oplossen van het huizentekort. Ons doel is nu om twee miljoen huizen op te leveren. We roepen de Turkse investeerders ook naar Venezuela en bieden hun veel kansen aan.”

Reyes liet weten dat de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Delcy Rodriguez en minister van Petroleum Eulogio del Pino recent hebben gesproken met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voor meer samenwerking.

Luchtvaart

Reyes was nog niet klaar met watertanden: “Wij willen dat Turkish Airlines Venezuela als hub in Latijns-Amerika kiest. Dit hebben we hun ook aangeboden. De brandstofprijzen zijn hier zeer laag. Venezuela is een van de strategische punten. We bieden hun zelfs aan om een terminal geheel bestemd voor Turkish Airlines te bouwen.”

Coup

De diplomaat gaf ook aan dat beide landen met coups te maken hebben gekregen. “Turkije en Venezuela hebben veel met elkaar gemeen. Het is duidelijk dat imperialistische machten achter de staatsgrepen zitten”, aldus Reyes.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 16, 2016
Loading posts...