<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 30, 2018

Verdubbeling aantal buitenlandse bedrijven in Istanbul

Het aantal nieuw opgerichte buitenlandse partnerbedrijven in Istanbul is verdubbeld.

Dat liet de voorzitter van de Kamer van Koophandel van Istanbul (ITO) weten.

“In totaal werden tussen 1 januari en 26 juli 4.637 buitenlandse bedrijven in Istanbul opgericht. Dat is een stijging van 114 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar”, zei ITO-voorzitter Şekib Avdagiç in een interview.

Avdagiç meldde dat het aantal gesloten bedrijven in handen van buitenlanders is gedaald tot 19. Dat was vorig jaar 112 in die tijdsperiode.

De ITO-voorzitter prees het nieuwe presidentiële systeem van Turkije. “Met het nieuwe regeringsmodel staan vereenvoudiging, productiviteit en voorspelbaarheid op de agenda. Minder bureaucratische hindernissen helpen de overheid efficiënter en effectiever te werken.”

Rentebeleid

Avdagiç vindt dat Turkije zich moet richten op stijgende interne besparingen en op productiegerichte investeringen. Hij merkte op dat bedrijven de beslissing van de Turkse centrale bank om de rentetarieven ongewijzigd te houden als positief hebben ervaren.

De Turkse centrale bank kondigde vorige week aan dat de wekelijkse reporente, ook bekend als beleidsrente van de bank, constant blijft op 17,75 procent.

“We verwachten voor de komende periode dat nieuwe aanvullende beleidsmaatregelen worden geïmplementeerd die de rentetarieven zullen verlagen”, aldus de ITO-voorzitter.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 30-07-2018

Jul 30, 2018
Loading posts...