<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 08, 2020

Verenigd Koninkrijk prijst Turkse coronastrijd: Turkije is veilig

De Britse ambassadeur in Turkije, Dominick Chilcott, heeft woensdag lovend gereageerd op de coronamaatregelen die Ankara heeft genomen zodat toeristen veilig op vakantie naar Turkije kunnen.

Chilcott vertelde in een exclusief interview dat zijn bezoek aan de bijeenkomst ‘Herontdek Turkije’ in de zuidelijke provincie Antalya op 19 juni zeer nuttig en waardevol is geweest om “uit eerste hand de maatregelen die de autoriteiten hebben genomen om reizen naar Turkije veilig te maken” te zien.

De Britse ambassadeur benadrukte dat de Turkse minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy het “Safe Tourism Certification Program” van het land heeft uitgelegd waarin 130 criteria worden gehanteerd om hoge hygiëne- en gezondheidsnormen te handhaven.

“Ik was onder de indruk toen ik zag hoe strikt de maatregelen werden toegepast op de luchthavens en hotels om de veiligheid van toeristen te garanderen”, reageerde Chilcott namens zijn land.

Hij merkte op dat de Britse regering vorige week veranderingen in haar aanpak van internationaal reizen heeft aangekondigd en zei dat de regering haar reisadvies naar Turkije positief heeft aangepast. Dat is gedaan vanwege “het succes van Turkije tegen het virus en gezien de strengheid van de certificeringsregeling voor veilig toerisme”.

“Het Verenigd Koninkrijk zal niet langer 14 dagen quarantaine opleggen aan mensen die vanuit Turkije in Engeland aankomen”, zei de Britse ambassadeur.

Hij benadrukte echter ook dat het toerisme deze zomer uiteraard hard is getroffen door covid-19. “Maar ik hoop dat Turkije, na het recente besluit van de Britse regering, een topbestemming voor Britse toeristen zal blijven.”

Het aantal Britse toeristen dat op vakantie naar Turkije ging, is de afgelopen twee jaar sterk gestegen. “In 2018 kwamen 2,3 miljoen Britse toeristen naar Turkije. In 2019 was dat ruim 2,5 miljoen. Ik hoop dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten”, aldus Chilcott.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-07-2020

Jul 08, 2020
Loading posts...