<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 16, 2020

Verenigd Koninkrijk zeer opvallend over Turkse drones

De Britse minister van Defensie benadrukte woensdag de “baanbrekende” rol van Turkse drones in moderne strijdvoeringen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

“We moeten kijken naar de lessen die anderen leren. Kijk hoe Turkije opereert in Libië, waar het sinds medio 2019 Bayraktar TB-2 UAV’s gebruikt”, zei defensieminister Ben Wallace tijdens een videoconferentie van Air and Space Power.

“Die drones winnen inlichtingen in, bewaken en voeren verkenningsvluchten uit en zijn gericht op frontlinies, aanvoerlijnen en logistieke bases”, zei de Britse minister.

“In juli vorig jaar vielen ze het door Libische [Haftar]leger bestuurde Jufrah-vliegveld aan, waarbij verschillende commando- en controleknooppunten en twee transportvliegtuigen zijn vernietigd”, vertelde Wallace verwijzend naar de illegale krijgsheer en couppleger Haftar die vecht tegen de door de VN erkende legale regering van Libië.

Vorig jaar ondertekenden Turkije en Libië een pact over defensiesamenwerking.

De Britse minister onderstreepte ook het succes van Turkse gewapende drones in Noord-Syrië, die daar voor anti-terreuroperaties waren.

“Of denk aan de betrokkenheid van Turkije bij Syrië en het gebruik van elektronische oorlogsvoering, licht bewapende drones en slimme munitie om tanks, pantserwagens en luchtverdedigingssystemen uit te schakelen.”

Volgens rapporten leed het Assad-regime zware verliezen: 3.000 soldaten, 151 tanks, acht helikopters, drie drones, drie straaljagers, voertuigen en vrachtwagens, acht luchtverdedigingssystemen, een hoofdkwartier en andere militaire uitrustingen en faciliteiten, zei Wallace. “Zelfs als de helft van deze beweringen waar is, is dat al een gamechanger.”

‘Protector’

Tijdens de conferentie kondigde Wallace ook aan dat het VK een contract ter waarde van 65 miljoen pond (81,8 miljoen dollar) had ondertekend om de eerste drie Britse ‘Protector’-drones te bouwen.

De Britse drones zullen halverwege 2024 in dienst worden genomen en overal ter wereld ingezet worden. De ‘Protectors’ hebben een groter bereik en uithoudingsvermogen en zullen de huidige vloot van Reaper-drones in het VK vervangen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-07-2020

Jul 16, 2020
Loading posts...