<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 13, 2016

‘Niet vergeten: Veiligheid Europa afhankelijk van Turkije’

Nu Europa leden van terreurgroepen steunt en landverraders uit Turkije opvangt, moet het niet vergeten dat zijn veiligheid afhangt van Turkije.

Dat zei de Turkse vicepremier Veysi Kaynak zondag in Kahramanmaraş tijdens de opening van meerdere voltooide projecten.

niet-vergeten-veiligheid-europa-afhankelijk-van-turkije

“Beste Europese vrienden, als jullie althans nog vrienden zijn: de veiligheid van Europa begint vanaf Turkije. Vang maar de landverrader [Can Dündar] op die wordt verdacht van steun aan terreurgroep FETÖ en Turkije met zijn media-activiteiten wil verdelen. Jullie vangen deze zieligerd, die achter zijn vrouw sprong nadat een gestoorde man een wapen trok naar hem, op in het presidentiële paleis [Duitsland]. Ga vooral door het met het geven van prijzen aan hem [Frankrijk]”, sprak Kaynak.

Afhankelijk

“Geef maar toestemming aan terreurgroep PKK om een tent neer te zetten voor het parlement in België. Sta ze maar toe dat ze hun gang gaan in de gangen van het Europees parlement. Laat ze maar afbeeldingen ophangen van schurken van de terroristische afscheidingsbeweging. Maar vergeet dit niet: uw veiligheid begint in Turkije”, zei Kaynak.

Gelijkenis

De Turkse vicepremier kwam ook met een vergelijking met wat Europa nu doet. “Willen jullie dat terreurgroep Daesh (IS) uw buurland wordt? Beste zogenaamde democratische landen: willen jullie dat de vlag van Daesh wordt opgehangen in het Turkse parlement? Willen jullie Daesh-tenten zien op Turkse straten? Moeten de posters van Daesh-leider Al Baghdadi worden opgehangen [zoals jullie doen met de PKK-leider]? Het Turkse volk zal nooit vergeten wat jullie hebben gedaan”, aldus Kaynak.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAHRAMANMARAŞ | Gepubliceerd: 13-11-2016

Nov 13, 2016
Loading posts...