<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 04, 2020

Verkrachting Britse tiener door 12 Israëliërs op Grieks-Cyprus leidt tot ‘#BoycottCyprus’

De moeder van een Britse tiener, die zou zijn verkracht op het Griekse deel van Cyprus, roept op tot een toeristische boycot van de eilandnatie, melden Britse media.

De 19-jarige Brit beweerde dat ze op 17 juli door 12 Israëlische toeristen was verkracht in Ayia Napa, een vakantieoord.

Ze trok vervolgens haar beschuldiging in en beweerde later dat ze dit onder druk van de Cypriotische politie had gedaan. Een Cypriotische rechtbank achtte haar vervolgens schuldig aan publiek onheil voor het liegen. Ze werd na haar veroordeling geconfronteerd met een jaar gevangenisstraf en een boete van 1.700 euro.

De rechter zei dat uit een filmpje blijkt dat het om consensuele seks [wederzijdse toestemming] gaat met een Israëlische tiener uit een groep. De Britse tiener beschuldigde later de groep ervan haar te hebben verkracht.

Advocaten die de tiener verdedigen, verklaarden dat ze haar beschuldiging had ingetrokken na acht uur ondervraging door de politie zonder dat er een advocaat aanwezig was. Ze melden dat ze de zaak voor het Cypriotische Hooggerechtshof zullen brengen en bereid zijn om de zaak tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te brengen.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kwam ook met een verklaring. “Het VK maakt zich ernstig zorgen over de garanties voor een eerlijk proces in deze zeer verontrustende zaak. We zullen de kwestie met de Cypriotische autoriteiten bespreken.”

‘Hoer’

Bij thuiskomst van de Israëlische tieners zijn ze verwelkomd als helden. De Times of Israel meldde dat demonstranten champagneflessen opentrokken en zongen “de Brit is een hoer”.

De Daily Mail meldde dat sommige van de beschuldigden banden hebben met machtige figuren in Israël. De vader van de ene in de groep is adviseur van de burgemeester van Jeruzalem, en de andere heeft ouders die goede vrienden zijn van een Israëlische minister.

#BoycottCyprus

In het VK is uitgebreid bericht over de zaak, wat leidde tot een campagne om het toerisme in Cyprus te boycotten onder de hashtag #BoycottCyprus. De campagne wordt ondersteund door de moeder van de tiener.

“Die plaats is niet veilig. Het is absoluut niet veilig. En als u iets gaat melden dat u is overkomen, wordt u voor zover ik weet uitgelachen, of in het ergste geval kan iets als wat er met mijn dochter is gebeurd, gebeuren”, vertelde ze aan de BBC.

De woordvoerder van Cyprus vertelde aan The Guardian: “We zijn niet blij met de mate van publiciteit en de reactie, die is overdreven. We hadden gewenst dat deze [boycot]oproep niet had plaatsgevonden.”

“Als overheid kunnen we in geen geval tussenkomen in een hangende zaak voor de rechtbank”, voegde hij eraan toe. “Wat zou er gebeuren als een Cyprioot voor een rechtbank in het VK werd gebracht? Zou de regering ingrijpen en zouden de Cyprioten campagne voeren om Engeland te boycotten?”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 04-01-2020

Jan 04, 2020
Loading posts...