<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 27, 2015

“Verzoek Wilders provocatief en onacceptabel”

Vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap in Nederland melden dat het verzoek van PVV-leider Geert Wilders om cartoons van profeet Mohammed af te beelden in Nederland uiterst provocatief is.

Wilders stuurde vorige week een brief aan het parlement met het verzoek om spotprenten van profeet Mohammed in het Nederlandse parlement te laten zien.

Ejder Köse, advocaat en vicevoorzitter van het Centre for Public Debate, hoopt dat het parlement het verzoek om zowel juridische als politieke redenen zal weigeren. “Het initiatief van Geert Wilders is provocatief”, vertelt Köse.

web23qfwesacdxz

Köse wijst er ook op dat het initiatief van Wilders als een haatmisdaad kan worden beschouwd en dat “het belangrijk is om de grenzen van de vrijheid van meningsuiting te definiëren.”

Raşit Bal, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), zegt dat het parlement een dergelijke provocatie niet zal toestaan.

web13feqwcdsaweqdfsax

“We hebben geen enkel twijfel over het feit dat de regering voorzichtig zal zijn bij het nemen van een besluit over dit verzoek. We vertrouwen hen op dit punt. Het goedkeuren van een tentoonstelling die onze geloof beledigd is onacceptabel”, aldus Bal.

 

© Turksemedia.nl | AA – DEN HAAG

May 27, 2015
Loading posts...