<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 07, 2018

Verzoening Duitsland Turkije verloopt goed, Gabriel schenkt thuis Turkse thee in

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft zaterdag een bezoek gebracht aan zijn ambtsgenoot Sigmar Gabriel. Dat gebeurde in de thuisbasis van Gabriel, de Nedersaksische stad Goslar.

Beide ministers hebben verzekerd dat ze alles in het werk stellen om de banden Ankara en Berlijn aan te halen. Çavuşoğlu zei “dat het onmogelijk is om zelfde meningen te hebben over alle zaken”, maar “met de juiste dialoog men veel kan bereiken”.

Turkije gaf aan tevreden te zijn met de huidige houding van Duitsland tegen terreurgroep PKK in dat land. “De huidige maatregelen die Duitsland tegen PKK neemt zijn als positief ervaren. Dat geldt ook voor de voortvluchtige (FETÖ-sleutelfiguur) Adil Öksüz, die door Duitsland op de opsporingslijst is geplaatst. Maar we verwachten meer van Duitsland in deze twee zaken. Terreur is terreur.”

Gabriel verwelkomde de Turkse minister later op de dag bij hem thuis. Dat maakt Çavuşoğlu de allereerste buitenlandse minister die in privésfeer is ontvangen. Gabriel schonk uit eigen handen Turkse thee in voor Çavuşoğlu.

De Turkse minister is lovend ontvangen door de lokale Turks-Duitse bevolking.

Antalya

Gabriel was in november afgereisd naar Antalya als eerste effectieve stap in het verzoeningsproces tussen beide landen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN – GOSLAR | Gepubliceerd: 07-01-2018

Jan 07, 2018
Loading posts...