<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 11, 2016

Vicepremier: Wat 9/11 voor VS is, is 15 juli voor Turkije

De impact van de aanslagen op 11 september 2001 (9/11) voor de Verenigde Staten is te vergelijken met de impact van de mislukte staatsgreep voor Turkije.

Dat zei de Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş eerder in Chicago.

“Turkije heeft ook eerder met staatsgrepen te maken gehad. Maar Anatolië heeft nog nooit zo’n ongekend verraad meegemaakt als op 15 juli”, legde de Turkse vicepremier uit tijdens een congres in de Verenigde Staten.

Mensenrechten

Terreurgroep FETO, die achter de couppoging zit, is met smaad en laster begonnen tegen Turkije, zei Kurtulmuş. “FETO is een ziekelijke terreurgroep met bloed aan zijn handen. Het zou slecht gaat met de Turkse economie. De mensenrechtenschendingen in Turkije zouden toenemen. [Laat ze dat intussen maar zeggen], Turkije is goed op weg wat betreft deze twee onderwerpen”, gaf Kurtulmuş aan.

Reacties

De Turkse vicepremier herinnerde en benadrukte dat niemand veroordelende reacties heeft kunnen uiten aan Amerika na de aanslagen op 11 september 2001. Hij kwam ook met een oproep aan critici: “Turkije heeft met een verraderlijke en gevaarlijke poging tot staatsgreep te maken gehad. Wat 9/11 voor de Verenigde Staten is, is 15 juli voor Turkije.”

Turken

“Nergens ter wereld vindt men zo’n moedig volk als de Turken”, sprak Kurtulmuş. “De Turken hebben laten zien wat moed en strijd is. Er zal geen tolerantie worden getoond voor de coupplegers en leden van terreurgroep FETO, maar wel zal hen geen onrecht worden gedaan. De berechting zal in het kader van de rechtsstaat plaatsvinden”, aldus Kurtulmuş.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CHICAGO

Sep 11, 2016
Loading posts...