<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2016

Vicepremier: Europa heeft Turkije bedrogen

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş heeft zondag in Londen laten weten dat de Europese Unie (EU) Turkije heeft bedrogen in de vluchtelingenkwestie.

“Dat hebben we de autoriteiten en collega’s ook laten weten”, zei Kurtulmuş.

Turkije heeft zich strikt gehouden aan de afspraken waardoor de illegale vluchtelingstroom is gestopt, liet de Turkse vicepremier weten. “We verwachten dat men zich aan zijn belofte houdt [visumliberalisatie]. Maar dat is niet gebeurd. Turkije is teleurgesteld.”

De vicepremier gaf ook aan wat de gevolgen zijn als de EU Turkije verliest. “De EU zal geïsoleerd raken. Wat gaan ze doen als ze honderdduizenden vluchtelingen zien als Europese politici al rillen van angst bij het zien van een paar duizend Syriërs? En wat gaat de EU doen met de golven van fascistische en racistische incidenten na de komst van vluchtelingen? Hoe gaat de EU nog zijn eigen eenheid kunnen beschermen? We hopen dat slimme politici hieraan gaan denken. Anders zal de EU een zeer hoge prijs betalen.”

Merkel

Op de vraag wat Kurtulmuş vond van de uitpsraak van de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat ze geen plan B heeft antwoordde hij: “Dan moeten ze zich maar aan plan A houden en hun beloftes nakomen. Turkije heeft zich aan de 73 punten gehouden. De beloofde drie miljard euro is niet overgemaakt. Gelukkig is het Turkse volk gul en deelt zelfs zijn eigen halve brood. Merkel heeft gelijk: de EU heeft geen plan B. De keuze is aan Europa.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 27-11-2016

Nov 27, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...