<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 18, 2018

Victorie: Turkije neemt controle stadscentrum Afrin in handen op herdenkingsdag Çanakkale

Het Turkse leger heeft zondag het Syrische PKK-terreurbolwerk Afrin veroverd. De controle van de Syrische stad is nu volledig in handen van het Turkse en Vrije Syrische leger.

De stad is schoongeveegd van PYD/YPG-terroristen, is gemeld. Het overgebleven deel van de terroristen is gevlucht. Het aantal uitgeschakelde terroristen is opgelopen tot 3.603.

De verovering komt op de dag dat Turkije de Slag om Gallipoli (Çanakkale) herdenkt, vandaag 103 jaar geleden. De Gallipoliveldtocht is een keerpunt geweest voor het huidige Turkije.

“Deze victorie doen we op deze Çanakkale-Martelaarsdag cadeau aan alle gestorven Turkse militairen en het Turkse volk”, aldus een Turkse militair die de Turkse vlag in het stadscentrum van Afrin heeft opgehesen.

Turkse veiligheidsdiensten zijn sinds de inname van Afrin bezig met het opruimen van landmijnen en verborgen zelfgemaakte bommen van PYD/YPG.

Ook zijn beelden opgedoken waarin te zien is hoe terreurstandbeelden en billboards van PKK-terreurleider Öcalan in Afrin zijn vernietigd.

Turkse nieuwsdiensten verspreiden stadsfoto’s van Afrin, waarin te zien is dat de stad volledig intact is vergeleken met de vernietigde Raqqa, die is getroffen door westerse bombardementen. “Zie het verschil tussen het Turkse leger en de rest”, luiden vele nieuwstitels.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – AFRIN | Gepubliceerd: 18-03-2018

Mar 18, 2018
Loading posts...