<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 13, 2017

Dit vindt Asscher van de commotie tussen Nederland en Turkije

Vicepremier Lodewijk Asscher heeft in een schriftelijke verklaring zijn opvatting over de recente gebeurtenissen tussen Nederland en Turkije laten weten. Hij meldt dat in de komende dagen de Nederlandse regering contact zal hebben met vertegenwoordigers van de Turks-Nederlandse gemeenschap.

“In een democratische rechtsstaat heb je de vrijheid om zelf keuzes te maken over je eigen toekomst. Zonder inmenging, intimidatie of politieke druk. Bijeenkomsten over het referendum in Turkije mogen, maar campagnebezoeken van Turkse ministers zijn ongemakkelijk en onwenselijk. Vooral door de recente spanningen in de Turkse gemeenschap als gevolg van de militaire couppoging in Turkije”, schrijft Asscher.

De vicepremier is geraakt door de beoordeling van Turkije over de Nederlandse acties: “Helaas is door de Turkse regering niet geluisterd naar onze zorgen en onze pogingen tot de-escalatie werden beantwoord met dreigen tot economische sancties. Wij kunnen ons nooit laten chanteren door een ander land. Grote woorden als fascisme en nazisme over Nederland door de Turkse minister zijn onacceptabel. Geweld en rellen keuren we bovendien af.”

Asscher kondigt gesprekken aan met vertegenwoordigers van de Turks-Nederlandse gemeenschap. “Er is regelmatig contact met vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap en met hen worden de komende dagen het gesprek gevoerd om de rust te bewaren. Iedereen in Nederland telt mee en hoort erbij. Onze democratie en onze vrijheid zijn de basis voor onze gezamenlijke toekomst. Die laten we ons door niemand afpakken”, aldus Asscher.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 13-03-2017

Mar 13, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...