<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2023

VK: Onmisbaar Turkije cruciaal voor ieders veiligheid en welzijn

Turkije is een onmisbare partner voor Groot-Brittannië en de banden zijn sterker dan ooit, zo verwoorde de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly de relatie met Turkije.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Turkse tegenhanger Hakan Fidan in Ankara zei Cleverly woensdag dat “Turkije cruciaal is voor onze collectieve veiligheid en welzijn”.

De betrekkingen tussen Groot-Brittannië en Turkije zijn van belang voor Europa, de regio en uiterst belangrijk voor de wereld als geheel, benadrukte Cleverly.

“Onze banden zijn sterker dan ooit. Dit jaar worden er meer dan vier miljoen Britse burgers naar uw land verwacht”, liet Cleverly weten die ook vermeldde dat de rol van de Turkse diaspora in Groot-Brittannië “toevoegt aan onze welvaart en vitaliteit”.

Hij waardeerde ook de rol van Turkije in de collectieve inspanningen om de graandeal tussen Rusland en Oekraïne, waaruit Rusland zich in juli terugtrok, nieuw leven in te blazen.

De Britse minister vervolgde dat de handel tussen Turkije en Groot-Brittannië gestaag groeit. “We hebben ons voornemen aangekondigd om onderhandelingen te beginnen over een nieuwe, verbeterde vrijhandelsovereenkomst om de kansen van de eenentwintigste eeuw te benutten om een deal te sluiten die gebieden als digitale handel bestrijkt en handel in diensten.”

Hij zei dat Groot-Brittannië met Turkije zal samenwerken in de strijd tegen illegale migratie en terrorisme. “Wij zijn bondgenoten in de NAVO. Beide landen hebben belangrijke verplichtingen om elkaar te beschermen.”

“Het behoud van vrede en veiligheid in Europa is voor ons van het allergrootste belang. In dit opzicht weten we dat Turkije werkelijk belangrijke verplichtingen heeft jegens de NAVO”, aldus Cleverly.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-09-2023

Sep 15, 2023
Loading posts...