<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2020

Vliegende start voor Turkse economie

De Turkse export boekte in januari een stijging van 6,1 procent op jaarbasis. Het maandvolume van 14,8 miljard dollar is ook de hoogste ooit voor Turkije in de eerste maand van een jaar.

Dat liet voorzitter İsmail Gülle van de Turkse exportunie (TIM) maandag tijdens een persbijeenkomst in de zuidelijke provincie Hatay weten.

De Turkse minister van Handel, Ruhsar Pekcan, legde ook nadruk op het nieuwe record. “Dit is het hoogste exportcijfer voor een januari ooit in de geschiedenis van de republiek”, schreef ze op sociale media.

Pekcan onderstreepte dat het cijfer duidt op economisch herstel ondanks de zwakke trend in de wereldeconomie. “We zetten onze succesvolle prestaties in buitenlandse handel met dezelfde vastberadenheid voort in 2020.”

Duitsland (1,5 miljard dollar), Italië (889 miljoen dollar) en het Verenigd Koninkrijk (870 miljoen dollar) waren in januari de grootste klanten van Turkije.

De Turkse export naar de EU bereikte in januari 7,4 miljard dollar, waardoor het aandeel van het blok in de totale export van Turkije op 50 procent uitkomt.

In dezelfde periode importeerde Turkije het meest uit Rusland (2,1 miljard dollar), China (1,9 miljard dollar), Duitsland (1,35 miljard dollar) en de VS (1,27 miljard dollar).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-02-2020

Feb 03, 2020
Loading posts...