<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 11, 2018

Vliegmaatschappijen staan in de rij voor nieuw megavliegveld Turkije

De enorme interesse van vliegmaatschappijen voor de nieuwe luchthaven van Istanbul, de grootste ter wereld, laat zie hoe broodnodig de bouw en realisatie van het megaproject is geweest.

Dat zegt de voorzitter van de Turkse vakbond van reisbureaus (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya.

“Alleen al China stuurt jaarlijks 140 miljoen toeristen de wereld rond. Met India, Japan en Zuid-Korea loopt dat aantal op tot 325 miljoen toeristen. Zij besteden gemiddeld 2.000 dollar tijdens hun verblijf, drie keer meer dan de huidige gemiddelde toerist die Turkije bezoekt”, vertelt Bağlıkaya over de Aziatische markt.

Er heerst in de landen die Turkije als grote markt ziet geen negatieve perceptie over Turkije, benadrukt de Turkse voorzitter. “Met de opening van de nieuwe luchthaven zal het aantal vluchten flink toenemen. Vele vliegmaatschappij konden niet naar Istanbul(-Atatürk Airport) vliegen omdat die al op volle capaciteit draait en dus geen plek was voor hun.”

En daarom heeft Turkije snel dat nieuwe vliegveld nodigt, stelt Bağlıkaya. “Er waren groepen die fel tegen de komst van deze nieuwe luchthaven waren. Nu zien we hoe broodnodig deze is voor ons, want met name Aziatische vliegmaatschappijen staan in de rij voor toestemmingen om te mogen vliegen naar Istanbul.”

Vracht

Ook de grote wereldspelers in de transportsector hebben zich geruime tijd geleden gemeld voor een groot plekje op de enorme cargo-afdeling van het grote prestigeproject van Turkije. (LEES meer)

UPS tekende vorige week nog, te midden van economische onrustzaaiers, een uniek contract met een tijdsduur van 25 jaar met de Turkse megaluchthaven. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 11-10-2018

Oct 11, 2018
Loading posts...