<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 21, 2019

Vluchtnetwerk Turkish Airlines grootste ter wereld

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije vliegt naar de meeste landen ter wereld, benadrukte de CEO van Turkish Airlines woensdag.

Tijdens een panel in de Turkse stad Rize liet bestuursvoorzitter Bilal Ekşi weten dat de luchtvaartmaatschappij ook vliegt naar landen waar geen Turkse ambassade is. “We vliegen naar 34 landen in Afrika en verbinden het continent via Istanbul met de wereld.”

Hij benadrukte ook de kwestie van Somalië, in de Hoorn van Afrika, dat er geen andere internationale luchtvaartmaatschappij is die vliegt van en naar Somalië, terwijl Turkish Airlines Somalië verbindt met 124 landen.

Ekşi zei dat het bedrijf bij elke vlucht ook bijdraagt ​​aan de toeristische sector in Turkije. “We vervoeren niet alleen passagiers, maar ook cultuur, toerisme en ontwikkelen zaken met ondernemers.”

Hij vertelde dat de nationale luchtvaartmaatschappij van het land een van de meest invloedrijke ‘soft power’-instrumenten van Turkije is.

Ekşi merkte op dat Turkish Airlines momenteel een vloot heeft van meer dan 330 vliegtuigen, inclusief passagiers- en vrachtvliegtuigen, een meer dan vijfvoudige stijging ten opzichte van de vloot van 65 toestellen in 2003. “Wat de omvang van de vloot betreft, is ons bedrijf de tiende grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld.”

Turkish Cargo, de vrachtdivisie van Turkish Airlines, is de nummer twee in Europa. “We willen een van de top twee [bedrijven] ter wereld zijn. Daar werken we hard aan.” Meer dan 10 procent van de inkomsten van Turkish Airlines is afkomstig van het vervoeren van post.

Turkish Airlines, opgericht in 1933, vliegt naar meer dan 300 bestemmingen in meer dan 120 landen. Vorig jaar vervoerde het bedrijf 75,2 miljoen passagiers met een bezettingsgraad van 82 procent. Dit jaar wil het 80 miljoen passagiers vervoeren op binnenlandse en internationale routes.

De nettowinst van de luchtvaartmaatschappij bereikte vorig jaar 4,04 miljard lira (753 miljoen dollar), een flinke stijging ten opzichte van 639 miljoen lira (223 miljoen dollar) in 2017.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RIZE | Gepubliceerd: 21-03-2019

Mar 21, 2019
Loading posts...