<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 12, 2021

VN-commissaris: Turkije is een voorbeeld voor de wereld

Turkije laat aan de wereld zien wat gastvrijheid is en hoe vluchtelingen beschermd dienen te worden, benadrukte de voorzitter van de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) Filippo Grandi dit weekend tijdens zijn bezoek aan Turkije. Hij sprak de Turkse president Erdoğan en de topministers Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) en Soylu (Binnenlandse Zaken).

Grandi maakte iedereen duidelijk dat Turkije al jaren meer dan vier miljoen vluchtelingen opvangt waarvan 3,7 miljoen Syrische vluchtelingen en 330.000 van andere nationaliteiten. “Turkije heeft hun succesvol opgenomen in zijn onderwijs- en zorgsysteem.”

Benadrukkend dat de Turkse regering en het Turkse volk belangrijke kansen bieden aan vluchtelingen om hun potentieel te realiseren, zei Grandi: “Turkije is een voorbeeld voor de wereld, niet alleen door miljoenen vluchtelingen te blijven beschermen, maar ook door te laten zien hoe ze opgevangen moeten worden.”

De VN-commissaris benadrukte dat landen Turkije moeten steunen met de opvang. “De Turken moeten een ruime steun ontvangen.”

Turkije heeft uit eigen zak meer dan 40 miljard dollar besteed voor de vluchtelingopvang. De buitenlandse steun is niet noemenswaardig klein. De Turkse regering maakte recent bekend geen vluchtelingen meer te zullen opvangen en andere landen ook de lasten moeten dragen, vooral Europese.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-09-2021

Sep 12, 2021
Loading posts...