<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 17, 2016

VN-commissaris: Turkije is een voorbeeldland

De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) Filippo Grandi noemt Turkije een voorbeeldland als het gaat om de opvang van Syrische vluchtelingen.

“Ik geloof dat Turkije een voorbeeld is hoe een asielland hoort te zijn. Andere landen moeten zich ook als Turkije gedragen. Turkije heeft aan de wereld laten zien hoe men te werk moet gaan”, zei Grandi zaterdag in Istanbul.

De VN-commissaris gaf aan twee vluchtelingenkampen in Gaziantep te hebben bezocht: “Ik ben erg onder de indruk van het feit dat Turkije 2,5 miljoen vluchtelingen opvangt. De grenzen, die worden bewaakt, blijven ondanks veiligheidsrisico’s open voor vluchtelingen. Zo willen we dat ook zien.”

web3tfeqdvaqefad

Grandi werd tijdens zijn bezoek aan de opvangcentra begeleid door de voorzitter van de Turkse staatsorganisatie voor rampenbestrijding AFAD Fuat Oktay. De VN-commissaris kreeg informatie over de voorzieningen zoals scholen, bibliotheken en mediatheken die het kamp te bieden heeft aan de vluchtelingen. Ook werden vluchtelingenfamilies in containerwoningen bezocht.

webtfqevadcx t4fwe web3feqcdsqaescdzxweb3feqvacdsxz1rfwqecd  web3rqfwesacwebr3qfesadcxzweb3fwvqecsdqefavdszx

webr31feqadeqvad

Grandi vertrok na zijn gesprek met de Turkse premier Ahmet Davutoğlu naar Dubai.

webr13qf3rfewcdswscf

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – GAZIANTEP

Jan 17, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...