<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 27, 2015

VN: Israël doodde 44 Palestijnen die toevlucht zochten in VN-faciliteiten

Uit een rapport van de VN-onderzoekscommissie blijkt dat Israël verantwoordelijk is voor aanslagen op 7 VN-gebouwen in de Gazastrook tijdens het conflict van afgelopen zomer. Bij deze aanslagen zijn zeker 44 Palestijnen om het leven gekomen en raakten 220 Palestijnen gewond.

web32fqdewca

Secretaris-generaal Ban Ki-moon veroordeelde de aanslagen. Hij gaf aan dat “gebouwen van de Verenigde Naties onschendbaar zijn en veilige plaatsen moeten zijn tijdens een situatie van een gewapend conflict.”

Meer dan 2.100 inwoners van Gaza, voornamelijk burgers, werden gedood en bijna 11.000 raakten gewond tijdens de “Operation Protective Edge” gedurende zeven weken in juli en augustus 2014.

Rapporten van Israëlische aanvallen op VN-scholen die onderdak boden aan duizenden gevluchte Palestijnen hebben de VN-chef in november vorig jaar aangespoord tot het opzetten van een commissie om specifieke incidenten waarbij burgers werden gedood te onderzoeken en de schade aan gebouwen te analyseren.

“Het is een zeer ernstige kwestie dat de hoop en het vertrouwen van mensen die daar zeker moesten zijn van een bescherming zijn beschaamd.”

Uit het rapport blijkt ook dat drie VN-gebouwen door Palestijnse gewapende groepen werden gebruikt om wapens op te slaan. Ban Ki-moon vindt het “verbijsterend dat scholen zijn gebruikt als opslagplek voor wapens.”

In twee gevallen hebben gewapende groepen “waarschijnlijk” geschoten vanuit deze scholen.

 

© Turksemedia.nl | AA – NEW YORK

 

Apr 27, 2015
Loading posts...