<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2016

VN-kantoor Marokko: Turkije nummer 1 van de wereld

De directeur van het Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNIC) in Marokko, Fethi Debbabi, heeft tijdens een persconferentie in Rabat gezegd dat Turkije nummer 1 van de wereld is als het gaat om vluchtelingenopvang.

Dat zei Debbabi in aanloop naar de vluchtelingentop van de Verenigde Naties, die maandag in New York plaatsvindt.

Volgens VN-cijfers heeft Turkije in de eerste helft van vorig jaar meer dan 1,8 miljoen vluchtelingen opgenomen. “Turkije is daarmee de nummer 1 van de wereld”, liet de directeur van UNIC Marokko weten.

UNIC

Het Informatiecentrum van de Verenigde Naties verstrekt algemeen informatiemateriaal, zoals belangrijke VN-rapporten, documenten en persdossiers en zet gezamenlijke projecten en activiteiten op met belangrijke partners zoals ministeries, media, NGOs, onderwijsinstellingen en plaatselijke autoriteiten.

Hulptop

Eind mei dit jaar hield de Verenigde Naties zijn allereerste hulptop in Istanbul. Daar vielen harde woorden, met name van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in bijzijn van premier Mark Rutte. “Iedereen in de internationale gemeenschap moet voortaan meer hulp bieden tijdens humanitaire crises. Het is onbegrijpelijk en onverstandig dat het lot van de mensheid over wordt gelaten aan de vijf grootmachten, die dat voor hun eigen politiek gewin doen. De wereld is groter dan deze vijf”, aldus Erdoğan tijdens de hulptop. (Klik: foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RABAT

Sep 16, 2016
Loading posts...