<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 21, 2016

VN-leider spreekt lovende woorden over Turkije

Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, vindt dat Turkije in de vluchtelingencrisis meer gesteund moet worden door de internationale gemeenschap. Daarnaast heeft Turkije de ervaring, traditie en kennis om mensen te helpen tijdens een humanitaire crisis.

Dat zei Ban Ki-moon, in aanloop van de allereerste Humanitaire Top van de VN, tegen persbureau AA. De top zal in Istanbul worden gehouden.

“Turkije vangt op een zeer royale manier 3 miljoen Syrische vluchtelingen op. Het aantal mensen die wereldwijd hulp nodig hebben stijgt zo hard, dat de Verenigde Naties dit niet meer kan bijbenen en te hulp kan schieten. We moeten deze mensen helpen, maar de financiële middelen schieten te kort en de internationale gemeenschap doet te weinig. We hebben beloftes van politieke leiders nodig. Daarom organiseren we een Humanitaire Top. Meer dan 170 landen zullen deze top bijwonen. Van 60 landen zal de president of de regeringsleider aanwezig zijn. Ruim 6 duizend afgevaardigden zullen bijeenkomen”, vertelt Ki-Moon.

De VN-leider laat ook weten waarom de top in Istanbul wordt gehouden: “Turkije heeft de ervaring, traditie en kennis om mensen te helpen tijdens een humanitaire crisis. Bovendien ligt het op een strategische locatie en heeft Istanbul hoogontwikkelde infrastructurele voorzieningen.”

Ban Ki-moon vindt dat Turkije een grote verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om de mensen in nood te helpen. “We zien de offers van Turkije. Turkije verdient meer steun van de internationale gemeenschap”, aldus de VN-leider.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK (VN)

May 21, 2016
Loading posts...