<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 08, 2018

VN-official: Turkije rolmodel gastvrijheid voor de wereld

Een hoge official bij het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties heeft de humanitaire inspanningen van Turkije geprezen en gezegd dat het land een model van gastvrijheid is.

“Turkije is een voorbeeld in het opvangen van vluchtelingenpopulaties. Meer dan 3 miljoen mensen leven nog steeds in Turkije als vluchteling. Ik denk echt dat Turkije in dat opzicht een model is van gastvrijheid en dienstverlening aan een bevolking die echt in nood is”, zei Alanna Armitage, regionaal directeur van het fonds voor Oost-Europa en Centraal-Azië, in een interview met een Turks persbureau.

Moedersterfte

Benadrukkend dat er “grote vooruitgang” is geboekt op sommige gebieden in verband met bevolking en ontwikkeling in de regio van de Economische Commissie voor Europa van de VN, zei Armitage: “Ik denk dat we blij moeten zijn met enkele van de echt goede dingen die in de regio zijn gebeurd in de afgelopen vijf jaar, met name rond het terugdringen van de moedersterfte. Turkije is een land dat het op dat gebied ook buitengewoon goed heeft gedaan.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE | Gepubliceerd: 08-10-2018

Oct 08, 2018
Loading posts...